Visst ställer vi krav!

På sportsidorna i dagens NA kan man läsa att ”Örebro Hockeys supporterförening Fjortontre skrev ett öppet brev till klubbens styrelse och krävde svar.”

Inget konstigt med det.

Förvirrande är bara att citatet följer direkt under rubriken ”Inga krav från supporterklubben”. Antingen ställer man väl krav eller så låter man bli? Förmodligen har skribenten mest snubblat på sig själv i jakten på en klatschig rubrik, men faktiskt missar han också poängen lite.

Det öppna brev som 14-3 Örebro riktade mot styrelsen för Örebro Hockey i början av veckan var en uppmaning att omedelbart bemöta den kritik som fullständigt haglat mot klubben den senaste tiden. Några har menat att lokalpressen bara skriver om klubben när det finns någon skit att gräva upp, men faktum är att klubben själva varit på tok för dåliga på att ge supportrar och sponsorer en rättvisande bild. (Eller knappt någon bild för den delen, och när man kan misstänka att saker sopas under mattan så bubblar det lätt över i media. Tur var väl det den här gången.)

Några dagar har nu gått och den interna process som säkerligen pågått sedan innan vår skrivelse har givit att klubbens ordförande, Davor Dundic, nyligen ställt sin plats till förfogande. ”Tillbaka fick de ett avhopp,” skriver NA, som om vi bad om ett huvud på en tallrik. Men vi bad inte om ett huvud, vi bad om ett svar. Ett ärligt svar på supportrarnas ärliga fråga.

14-3 Örebro:s ordförande, Markus Gustavsson, säger till NA idag att vi inte har några speciella krav på vem som ska ersätta Dundic. Helt rätt där, det är inte vår uppgift att tala om för klubben vem som ska styra den. Däremot kräver vi att klubbens ledning inte skall undanhålla sanningen eller sätta egna intressen framför klubbens bästa. Och vi kräver att supportrar och sponsorer behandlas med respekt.

Så visst ställer vi krav.

Sist men inte minst. Vi har flera goda erfarenheter av att arbeta med Davor Dundic och det hedrar honom att han direkt efter att han tillkännagivit att han stiger åt sidan ringde upp oss för en närmare förklaring. Han ville inte att klubbens supportrar skulle känna sig förda bakom ljuset och konstaterade att ”det blir inte riktigt alltid som man har tänkt sig”.

Idag kunde vi läsa att det finns andra krafter kring klubben, och med de känner vi oss faktiskt inspirerade och hoppfulla igen. Det känns rätt. Något nytt måste till.

Tanken med 14-3 Örebro har sedan dag ett varit att vara en motvikt till klubben, inte bara en feg ”Ja!”-sägare. På samma sätt blir klubben vår motvikt, och när den dagen kommer då det behövs förväntar vi oss också att de ställer krav på oss.

Två färger. Ett hjärta.

14-3 Örebro

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Björn Sundström skriver:

    Eftersom Davor nu tagit kontakt med någon i supporterklubben vore det ju intresant att höra hur Davor ser på hela ”affären”. Sprider ni den informationen vidare på något sätt?