”Vi” börjar med ”jag”  

KRÖNIKA. Nu är det äntligen dags igen. Det är endast dagar kvar till hemmapremiär och det ligger en dimma av hockey-feber över hela staden. Örebro slår på stort och siktar mot stjärnorna. Kan säsongen 2015/2016 bli säsongen vi minns som när Örebro hockey vann sitt första SM-guld? Men för att nå dit måste vi börja tänka i mycket mindre skalor. Börja med att fråga vad just DU kan göra för att hjälpa till.

Förra säsongen blommade verkligen Örebro hockeys supportrar ut. I medierna talades det om att Örebro Hockeys fans var bland de bästa i hockey-Sverige. Vi var alltså, vissa matcher, klackmässigt i klass med Djurgården, Leksand och Färjestad. På tv brukade ljudupptagningen från publiken sänkas för att vi inte skulle överrösta kommentatorerna, lika så på Sveriges Radio. Jag och min familj brukade skynda oss hem efter matcherna för att kolla på repriserna på tv, bara för att få höra den magiska stämningen som brukar kunna råda i Behrn Arena. Men det gäller inte alla matcher. Var tar den magiska stämningen vägen när vi släpper in ett mål eller två? Eller när domaren dömer fel allt för många gånger under samma match? Slutar vi stödja vårt lag då?

Örebro hockey har framförallt två viktiga uppgifter. Den ena är att värva rätt spelare och tränare för att vårt lag ska bli det bästa. Den andra är att se till att organisera kring hockeyn med exempelvis olika evenemang för att locka supportrar och sponsorer. Vår uppgift i 14-3 är i sin tur att se till att höja laget genom att visa engagemang och stöttning på läktaren – i med- och motgångar. Det betyder inte att vi ska älska allt laget och föreningen gör. Det betyder inte heller att vi på läktaren alltid ska vara glada och aldrig få uttrycka vår ilska, för självklart ska vi få göra det. Hockey är en sport med mycket känslor och passion. Men bara för att laget inte gör sitt jobb på isen eller att föreningen klantar till sig, ska inte vi hålla tyst och stå med armarna i kors en hel match. En regel att komma ihåg är att i de situationer som vi vill sjunga som minst, det är då laget behöver oss som mest.

Vi måste hjälpa varandra på läktaren att lyfta laget när de behöver lyftas. Man kan se oss på sektion K som ett eget lag. För att vi ska lyckas tillsammans måste individerna ta ansvar först. Du måste se till att hjälpa dina lagkamrater genom att sjunga. De i sin tur måste hjälpa dig genom att hänga på. Om vi alla tänker så kommer vi inte bara bli ett lag, utan vi kommer också att skapa en förtrollande atmosfär i Behrn Arena, inte bara en gång, utan alla matcher under hela säsongen. Först då kan vi lyfta Örebro hockey.

/Michaela Ricklund

Du gillar kanske också...