Styrelsens nyhetsbrev nr 2 * 2010/2011

Foto: Johan Bernström

Bäste medlem,

Du kunde ha läst detta i sorgetider då Örebro Hockey åkt på stryk efter stryk, legat i botten och sniffat på skamdivisioner igen, men tack och lov så går Örebro Hockey från klarhet till klarhet. Vilken höst vi har varit med om och när vintern nu har kommit så hänger framgången i sig! Det är blott andra säsongen i Allsvenskan och vi ligger i det absoluta toppskiktet efter dryga tredjedelen av serien.

Och vilket lag vi ställer på plan sen då! Det är sannerligen ”Lirarnas lag” och inte kunde klacken haft mer rätt när de sjunger ”Vi har skådat sanningen, Rödvitt är på gång igen!”. Måhända har även den efterföljande uppmaningen – ”Man ur huse, kom och se, Rödvitt ta poängen tre!” – slagit rot för de senaste två matcherna har vi i princip haft lapp på luckan. Så skönt att vara Närkebo!

Här kommer en liten redogörelse för vad som har hänt sedan sist. Läs och låt dig inspireras eller förargas. Ja, vi bjuder faktiskt både på ris och ros den här gången. Allt med sikte på ett bättre 14-3 Örebro!

För Örebro och Rödvitt!

Styrelsen för 14-3 Örebro

ANTAL MEDLEMMAR
Vid tiden för det första nyhetsbrevet i oktober hade föreningen 139 medlemmar som sedan dess har drygats ut till 229 medlemmar! (Ett litet glapp finns i löpnummerserien varför några medlemmar har fått medlemsnummer upp till 305 men oroa er inte, vi kommer officiellt att jobba oss upp till den siffran under säsongen.)

INGA RESOR INPLANERADE
För blott hundralappen (50 kr för medlemmar!) åkte ett hundratal supportrar till Leksand i oktober. Vi hade fixat så att alla fick varsin specialframtagen röd t-shirt som läste ”Krossa knäcke!” vilket var väldigt uppskattat. Tyvärr var eftersmaken av resan inte särskilt bra. En av bussarna hade saboterats och svinats ner, supportrar hade blivit hotade av andra resenärer och vissa hade gett uttryck för rasistiska åsikter.

Vi accepterar inte att någon människa kränks kring de arrangemang som vi anordnar. Inte nere i hallen, inte på våra resor. Detta går fullständigt stick i stäv med grundtanken bakom supporterföreningen 14-3 Örebro. Vi har därför tills vidare valt att inte anordna några bortaresor. Om vi inte kan garantera att våra resenärer är säkra så är det inget vi ska hålla på med. Tyvärr drabbar detta de många och inte bara de få som förstör.

14-3 Örebro ska vara en resande supporterföreningen med målsättningen att vara på plats på alla bortamatcher och vi kommer självklart arbeta för att hitta förutsättningarna för att kunna anordna fler resor. Vi är inte där ännu men vi tänker inte ge efter för några bråkstakar.

Läs mer: http://www.fjortontre.se/2.0/2010/11/darfor-anordnar-vi-inga-resor/

KLACKEN HAR VAKNAT TILL LIV!
Som alla har märkt så hände det något i hörnet för några matcher sedan. Krutet har funnits hela tiden, allt som saknades var bara en gnista. Några av oss som står i hörnet bestämde någon vecka i förväg att det var dags att ta några steg mot den klack som laget förtjänar och fixade en ordentlig banderoll och lite schyssta flaggor. Det var inget kompisgäng utan bara lite sköna människor som upptäckt att de ofta hamnar bredvid varandra och som alla tyckte att det sjungs och hejas alldeles för lite.

Responsen från publiken och laget har sedan dess varit genomgående positiv!

– Tummen upp till 14-3 som verkligen har ryckt upp sig och växer tillsammans med oss i laget. (Stefan Warg)
– The fans have been great the past three games. The atmosphere seems to get better and better with each game, and we really do notice it on the ice. It gives us a little extra energy boost! (Ryan Gunderson)
– En nyfödd klack. En sån som höll igång hela matchen med sång och glada ramsor, en klack som inte bara fyller en funktion utan faktiskt förhöjer upplevelsen av ishockey. (Lasse Wirström, NA)

Alla som tror på en positiv läktarkultur är välkomna till hörnet! Anledningen till att alla medlemmar kan köpa en ståplatsbiljett för 50 kr är i grund och botten att vi vill att klacken ska växa till. Förvalta den förmånen på bästa sätt, kom i rött och vitt och sjung för Örebro tills du står på huvudet!

OM TIFO-ARBETET OCH LOKALBEHOV
Strömberg-flaggan som vi reste mot Bofors var väldigt uppskattad (inte minst av honom själv) och uppmärksammades i flera media. Eftersom bra läktararrangemang taggar både laget och publiken så är det något vi vill prioritera framöver. Känner du likadant så leta rätt på en tifo-hink vid någon av matcherna och lägg i en peng – alla medel går oavkortat till tifon!

Tifo-gruppen letar fortfarande med ljus och lykta efter en lokal med hyfsad areal och högt till tak (t ex en industrilokal) som vi skulle kunna få tillgång till ett par kvällar i månaden. Vi målar lite och skär i plast men på det stora hela är det ingen verksamhet som smutsar ner och vi är självklart beredda att skriva ett ansvarsavtal.

Har du en passande lokal eller känner någon som har? Snälla, skicka ett mail med info och kontaktuppgifter!

LOKAL SAMVERKAN
Det talas ofta om att Örebro Hockey behöver fler sponsorer – och det är verkligen sant – men det ska också poängteras att man har ett antal sponsorer som ställt upp i vått och torrt. En sådan sponsor är Back-Up Skylt & Dekor som heller inte tvekade när vi bad dem om hjälp. De fixade Två färger ♥ ett hjärta-banderollen åt oss, typ över en natt. Betalning: ett par mössor! Lokal samverkan av den sorten ser vi gärna mer av!

Är du företagare och har någon kul idé som kan hjälpa supporterföreningen så tveka inte att höra av dig!

TIDIGARE NYHETSBREV
Om du är en av de 90 personer som blivit medlem sedan styrelsens senaste nyhetsbrev så kan du självklart läsa ikapp!
Första nyhetensbrevet finner du här: http://www.fjortontre.se/2.0/2010/10/nyhetsbrev-nr-1-20102011/

FACEBOOK
Än en gång påminner vi om vår Facebook-sida. Tipsa era bekanta om den så kommer nyheter inför matcher och arrangemang att nå fler och fler!
http://www.facebook.com/pages/14-3-Orebro/115721768448442

VILL DU HJÄLPA TILL?
Vi har blivit fler de senaste veckorna men letar fortfarande efter medlemmar som vill bli mer aktiva! Vi behöver hjälp på många håll och supporterföreningen är öppen för alla som vill bidra med något!

Fyll i en intresseanmälan redan idag:
http://www.fjortontre.se/2.0/2010/09/14-3-behover-dig/

Vi ses i hallen!

Du gillar kanske också...