SHL, vem tror ni att ni jobbar för?

Till en början vill jag påpeka att detta är främst mina egna åsikter, föreningen 14-3 står nödvändigtvis inte bakom allt som kommer skrivas. Ber också om ursäkt på förhand om någon tar illa upp av språkbruket.

Man var trött på ligan, domarna och situationsrummet redan innan kvällens match mot Luleå. Jag såg en förlösande video från Wikegård igår där han kritiserade domarnivån under säsongen, det var skönt att se en offentlig person yttra sig om det som förmodligen alla supportrar runtom i landet har åsikter om.

Örebro har på kort tid fått en tveksam avstängning, en felaktig avstängning och nu idag ett felaktigt bortdömt mål emot sig. Alla känner förmodligen till Libor Hudaceks uppmärksammade avstängning efter att linjemannen Daniel Persson som föddes utan spelsinne åkt ut från sargen och ställt sig mitt i Libors åkbana när han kommer mot ett guldläge. Libor fullföljer vilket förmodligen är det han åkte dit på då själva kollisionen blev oundviklig. I matchen blev det inget mer än ett hån från Persson som likt en 12-åring på skolgården tar upp Libors klubba, för att sen släppa den precis när Libor ska ta den. Straff på Daniel Persson för det osportsliga uppträdandet? Ingenting vad vi vet. Straff på Libor? Två matchers avstängning+böter av disciplinnämnden. Att spelare inte gör allt rätt alla gånger, speciellt mot varandra går inte att komma ifrån. Men ska ”professionella” domare börja håna spelare? Nu går ni ut på jävligt hal is SHL.

Nästa avstängning då? Johan Wiklander som även han friades i matchen men i efterhand blev anmäld till disciplinnämnden av situationsrummet. Wiklander sätter in en perfekt tackling på en puckförare som inte tittar upp. Kontakt med huvudet ja, är det Wiklanders fel? Nej. Var tacklingen våldsam? Nej. Är den typen av tacklingar emot reglerna? Nej. Regelboken säger:

En utespelare som har kontroll på pucken och som åker i riktning mot en motståndare, och som har sitt huvud i en låg position istället för att höja blicken, får tacklas av motståndaren om tacklingen inte har en uppåtdrivande kraft mot puckförarens huvud.

Wiklander var spikrak i kroppen, ingen armbåge, ingenting. Att tacklingen tar i huvudet beror ENBART på den låga och till längden kortare Skellefteåspelaren. Tacklingen hyllades senare av både experter och spelare från andra lag som något av en perfekt hockeytackling, de enda som tycks vara emot den är dom som styr ligan och får det slutgiltiga ordet. Som sagt, ingen utvisning i matchen. Anmäls efteråt av situationsrummet (skräll) och disciplinnämnden dömer honom till tre matchers avstängning+böter.

Så kommer nästa kalldusch, idag kvitterade Örebro sent i tredje perioden till 2-2. Domaren Morgan Johansson dömer mål, åker sen och ringer på det. Målet döms bort för kontakt med målvakten. Är det någon kontakt? Det är det, Luleås målvakt Lassinantti är långt ut i målgården, Tom Wandell kommer från sidan och ska täcka utanför målgården. När han åker förbi nuddar han Lassinantti, och med nudda pratar vi i princip vinddrag. Jag är inte helt hemma på regelboken här, men om vi använder hjärnan vi fick när vi föddes och tänker på hur det ser ut i skottsituationer. I 97% av dessa situationer rör målvakten och den täckande spelaren varandra, är inte det kontakt med målvakten? Så fort en täckande spelare vänder sig när skottet kommer rör hans tröja målvakten, är inte det kontakt med målvakten? Bara för att få en bild av hur jävla skeva situationsrummet är i sina beslut kan vi ta Brynäs första mål från mötet med Leksand som också spelade idag. Halva Brynässpelaren är inne i Leksands målvakt och spökar, han blir till viss del intryckt av en Leksandsspelare men han väljer ändå att fortsätta gå den svåra vägen. Domaren ringde på det, tilldömt mål.

Hela den här ligan är på väg åt helvete och jag börjar på allvar fråga mig varför jag ska fortsätta betala för att se den här smörjan. Domarna på isen har blivit ett gäng trattar som tror att deras jobb är att åka runt och läxa upp spelare, situationsrummet granskar varannan situation och disciplinnämnden stänger av spelare på till synes vilka grunder dom vill. SHL dödar intresset och gör hela ligan till ett enda stort skämt, vilka fan tror dom att dom är? Som jag ser det har vi, vi betalande supportrar, större äganderätt till ligan än SHLs trötta VD Jörgen Lindgren och resten av pamparna med höga positioner i ligan. Vad är ni utan mig som betalar och går på matcher? Ingenting.

Fick jag som jag ville skulle domare, situationsrummet och disciplinnämnden efter varje beslut stå till svars för sina handlingar. Att domare gör fel på isen får man acceptera även om dom är åtta ögon som har som avlönat arbete att döma matcher, men dom är ändå mänskliga. Däremot ska dom inte komma undan våra frågor och våra åsikter efter varje jävla situation, Daniel Perssons agerande mot Libor är ett perfekt sådant exempel.

Sen blir man ju jävligt förvånad..Varför överklagas disciplinnämndens beslut så sällan? Tycker Örebro Hockey att Wiklanders avstängning är korrekt? Om inte, varför godtar man en sådan dom utan motstånd isåfall? Ska vi dras med avstängda spelare på felaktiga grunder i det här läget på säsongen som vi är i?

Nej, se er i spegeln SHL. Vilka tror ni att ni tjänar när ni går den här vägen? Vilka tror ni vill se på den här skiten match efter match? Tror ni NÅGON tycker det är underhållning när varje jävla situation granskas och ni är och kladdar i allting? Ta ert jävla ansvar och svara dom som betalar er. Jag kommer inte finna mig i det här mycket längre, och det tragiska i det är att det är klubben som kommer drabbas hårdast när supportrar försvinner.

Lite länkar då med åsikter om det jag precis tagit upp, överst finns dagens bortdömda mål:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/paAK1/orebro-upprort-efter-forlusten

http://www.expressen.se/sport/tranarens-ilska-efter-forlusten-for-daligt/

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/a/moBV0/det-har-var-rena-ranet

http://bloggar.expressen.se/sannylindstrom/2017/02/16/rida-god-natt/

 

Finns mer för den som vill, bara att leta i sociala medier och min gissning är att vi får åsikter från flera håll. Men får vi något av Disciplinnämnden, situationsrummet eller domarna? Skulle inte tro det. Finns bara ett ord som passar in på nivån i SHL, ett ord som jag sällan använder. Och det är PATETISKT.

Nu korkar vi upp och sörjer SHLs kommande död. Tack och hej.

Jocke Eriksson
Styrelseledamot 14-3
@JErikssonse

Comments

comments

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *