Sammanställning av enkätsvaren om våra bortaresor

Vi fick in totalt 150 svar på vår enkät angående bortaresorna som vi skickade ut för några veckor sedan och jag tänkte dra en kort sammanfattning av resultatet.

76% var män.

98% var över 18 år.

Majoriteten av de som svarat har åkt på mellan 1-5 resor, någon enstaka har åkt på alla och 16% har inte åkt på någon. Den absolut främsta anledningen till att man inte kan åka med på resor är att de krockar med andra aktiviteter, vilket vi kan förstå och det är också något som är svårt att göra något åt. Vi lägger resorna i så stor utsträckning som möjligt på helger, och några enstaka kortare resor på vardagar med avresa efter kl 16.

11% har svarat att de inte åker med för att det är otrevlig stämning från våra egna supportrar, något som var oväntat för oss. När vi åker på resor är vår utgångspunkt att det ska vara en trevlig tillställning där Örebro Hockey ligger i fokus, att det kan ske tuppfäktning mellan vår klack och motståndarnas klack ser vi som en del i dagens hockey och så länge det stannar på den nivån är det helt okej. Otrevligheter mellan våra egna medlemmar däremot är oacceptabelt och i det fall vi upptäcker något sådant skulle vi självklart agera, men vi har inte uppfattat något av det slaget. Den som är av annan uppfattning och kanske själv känner sig drabbad måste meddela oss det.

På frågan ”Vad skulle få dig att åka med på fler resor?” har 27% svarat ”resa endast på helgdagar”, av de sju resor som f.n återstår är fyra lördagsresor, av de återstående tre infaller en på en tisdag men det är en kort tripp till Karlstad då bussen avgår 16:45 och vi är hemma i Örebro igen i rimlig tid för de som ska upp och jobba dagen efter.
Samtidigt har 26% svarat ”inget” på samma fråga, det är en grupp vi tyvärr inte kan göra något åt. På tredjeplats har vi ”lugnare stämning på bussen”, vilket 24% har svarat. Till detta har ni skrivit många kommentarer med anmärkningar på alkoholmängderna och allmänt stök på bussarna. Flera av er har önskat en speciell familjebuss för de som vill ha det lugnare. Detta är något vi skulle göra i praktiken utan att tveka, men problemet är att vi har för få som deltar på resorna. Om vi bokar två bussar och bara fyller en tredjedel av platserna kommer vi inte ha råd med speciellt många resor. Det vi i dagsläget kan göra är att hänvisa de som vill ha det lite lugnare till den främre delen av bussen, då det ofta blir lite mer högljutt längre bak. Blir man störd finns det alltid en bussvärd längst fram i bussen man kan prata med.

15% svarar att de inte har någon att åka med och vill inte åka ensam, er vill vi rikta oss lite speciellt till och uppmana er att ge resorna en chans. Alla som åker är pratsamma och vi välkomnar alla, det hör dessutom till resorna att man alltid lär känna nytt folk vilket är extra roligt. Ta steget och du kommer inte ångra dig!

Vi vill även poängtera prissättningen, då vi har fått indikationer på att vissa anser resorna vara för dyra. Våra resor kostar 280kr/person och det ingår då resa tur och retur samt matchbiljett. Förra säsongen kostade resorna 250kr, och höjningen beror på nya priser hos bussbolaget. Det är med andra ord en mindre justering vi varit tvungna att göra.

Slutligen vill vi tacka alla er som svarade, detta är information vi har stor nytta av för att veta vad vi behöver förändra för att få fler att åka med! Alla kommande resor ligger uppe i vår shop, så gå in och kolla vilka datum som passar dig och boka in dig och dina kompisar!

Du gillar kanske också...