Så göra vi när vi krossar Västerås!

I Örebrotidningen NA hamnade gårdagens hockeymatch på sportbilagans förstasida. I Västeråsblaskan VLT återfanns samma match på sistasidan.

Vad har vi egentligen att vara missnöjda med efter gårdagen? Visserligen hade vi bara en ynka poäng med oss från två bottenmöten mot Troja/Ljungby och Oskarshamn, men vad gör det? Jag slår hellre Västerås hemma!
– Vinterns bästa av Örebro Hockey, rubricerar NA och talar om att ”identitetskrisen” efter flertalet felvärvningar nu är över.

Den förlorade sonen tycks ha återvänt! Jonas Almqvist är tillbaka i form och förstakedjan tillsammans med Henrik Löwdahl och Conny Strömberg. Att den combon funkar får anses vara bevisat då de stod för samtliga av målen under gårdagens vinst med 3-1. Värvningsbomber och artistspelare i all ära, men det är roligast när det går bra för de egenproducerade lirarna!

Den obligatoriska derby-fajten initierades av Emil Axelsson och även om det inte var så lätt att se från klackhörnet så kändes det som att han läxade upp Västeråsaren.
– VIK:s hårde back Alexander Ribbenstrand sänkte VIK:s ex-back Emil Axelsson i en ordentlig fajt, skriver VLT modigt men det är väl ändå att försköna sanningen?
något försök till att försöka matchutgång finns dock inte. Deras rubrik talar tydligt: ”Här blir Gulsvart överkört – igen”.

Publiken kunde varit fler till antalet (Bara 1.800 pers? Verkligen?) men alla på matchen hjälptes åt att skapa den förmodligen bästa matchinramningen så här långt i år. Rött och vitt överallt med flaggor och konfetti. Klacken har fått mycket beröm och med all rätt. Det tar vi med oss in i den sista säsongskvarten och till nästa år!

Till alla er som sjöng och skrek mer än ni brukar: Tro inte att det går obemärkt förbi. Såväl ordförande och sportchef var lyriska efter matchen och den sortens publik som kom, såg och segrade i hallen igår, den skapar mycket ork i klubben! För att inte tala om laget!

Nej, vad har vi egentligen att vara missnöjda med efter gårdagen?

Inte mycket. Örebro Hockey kommer att etablera sig i Hockeyallsvenskan i år och även om Örebroportens vd Per Cardesjö inte kunde avslöja så mycket när jag high-jackade honom vid pissoaren på herrdasset så förstod jag ändå att det är goa grejer på gång. Tänk om hallen blir bättre än vi anat hittills, och så redan till hösten? Vi är på gång nu!

Lubos Pisar tog sig en extra sväng efter match när klacken träget sjöng hans namn. Och skam den som ger sig! Conny Strömberg fick vara så god att bjuda på en dans till slut!

En underbar hockeykväll i Örebro.

Och så göra vi när vi krossar Västerås!

Anders Nordström

no images were found

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Mikael Sundberg skriver:

    Härligt med tre poäng och jag är riktig nöjd med klacken samt matchen!
    Alla i klacken har gjort ett bra jobb! Bra val av bilderna Anders =)