Reser ända från Schweiz för två matcher med 14-3!

JanSandraDen här häftiga historien startar i schweiziska Sursee i augusti 2014 där Örebro Hockey inför den här säsongen laddade upp med träningar och matcher inför premiären av SHL. Ett gäng 14-3-medlemmar var på plats och träffade där massor av trevliga hockeyfantaster. Två av dessa är Jan Zuberbühler och Sandra Ammon. Nu har dom blivit medlemmar i 14-3 och den här veckan reser dom från Schweiz till Sverige och Örebro för att uppleva svensk hockey och två SHL-matcher tillsammans med alla Örebro-supportrar. Dom kommer att stå i klacken under hemmamatchen mot Leksand och även följa med i supporterbussarna till Karlstad på lördag.

Jan och Sandra kommer ifrån Fahrwangen i distriktet Lenzburg, Aargau. Där är det SC Langnau Tigers som hjärtat klappar för.
SCL Tigers– För tillfället spelar laget i andradivisionen. Vi stöttar laget både på hemma- och bortaplan. Segrar är viktigt för oss, men också att laget ger allt och kämpar varje match. Vi hoppas att laget avancerar till högstadivisionen den här säsongen eller nästa. Alla supportrar här är väldigt vänliga, den här säsongen har vi haft ungefär 5000 åskådare i arenan varje hemmamatch, säger Jan.

Nu reser man alltså till Sverige för att få känna på den svenska supporterkulturen.
– Vi träffade lite folk i Sursee och gillade hur man stöttade laget. Nu vill vi känna på atmosfären i Behrn Arena och hoppas självklart på att ännu en gång få träffa dom vi träffade i Sursee i somras. Vi hoppas på god stämning oavsett om det blir vinst eller förlust.

Efter hemmamatchen mot Leksand väntar alltså en bortaresa till Karlstad och match mot Färjestad.
– Bortamatcher är alltid speciella. Vi kommer nog att ha roligt tillsammans. Sjunga ramsor, prata om Örebro Hockey och livet i Sverige kontra Schweiz. Slutligen så hoppas vi få se Hudashow, avslutar Jan.

14-3 would like to welcome the two latest members in the fanclub, Jan and Sandra, too Örebro and Behrn Arena!

Du gillar kanske också...