Ordföranden har ordet

Andas ishockey i 36 plusgrader, varm sand och turkost vatten är svårt, men det går, om man verkligen vill, och om man har ett lag som man är fruktansvärt stolt över

Tankarna och förhoppningarna kring Örebro Hockeys säsong 2010-2011, var kanske inte direkt skyhöga när jag bokade resan till Thailand i april.
Visst, man kanske hade hoppats lite på att vi skulle ta oss till en playoff-serie, men allt annat än det var i mina ögon ganska otänkbart. Nu sitter man här i solstolen, en kall Chang-öl i ena handen, laptopen i andra och inser att grabbarna i rödvitt har gjort en sanslöst bra säsong i år. Visserligen har vi upplevt en mindre svacka den senaste tiden, men efter 0-5 på bortais mot erkänt hemmastarka Almtuna så kan man inte låta bli att börja fantisera om att möta Frölunda hemma i bunkern om nån månad ungefär. Bara tanken på att ett eliteserie-lag kommer få glida in på rinken i en fullsatt bunker och med 14-3:s fanatiska sång från kortsidan gör att jag får rysningar på armarna här nere i den tropiska värmen.

MEN, man kan inte, och man ska framför allt inte ta något alls för givet när det gäller ishockey, framgångar kan redan efter en period vändas till motgångar, puckar kan studsa fel, skador kan uppkomma och en kvalserie kan hamna lika långt bort som jag har till örebro just nu. Så vi ska absolut inte ta något för givet, vi är definitivt inte klara för något som helst spel i en kvalserie än.
Något som vi däremot kan vara helt säkra på är att grabbarna i laget behöver vårt stöd från läktarna, och nu är det viktigare än någonsin att vi närkingar, som inte direkt är kända för ha den största sångbegåvningen går man ur huse för att sluta upp på kortsidan i bunkern och sjunga fram vårt stöd till laget.

På fredag däremot krävs en insats av ett annat slag. Örebro Hockey möter Västerås, antagligen för sista gången den här säsongen och vi ska åka dit med allt vi har. Den lilla ståplatssektionen som gurkorna erbjuder ska vara fullproppad till sista plats med rödvita fans som ska sjunga fram laget till att prestera ytterligare en match liknande den som man gjorde i Uppsala på måndagskvällen…

Hur ni anmäler behöver jag säkert inte berätta, men för att ingen ska bli lämnad hemma så kan du skicka ett mail till resor@fjortontre.se, uppge ditt namn och ditt telefonnummer. En grymt kul resa som enbart kostar 100:-.

Lagom till grundseriens slut så kommer jag att återigen befinna mig på närkeslätten, fulladdad med energi och motivation för att försöka leda klacken till att bli kvalseriens största och bästa. Ja, det kan låta kaxigt, men laget är ju kaxiga, och då kan lika gärna vi i 14-3 haka på den linjen och säga likadant…

Nu börjar solen gå ner på himlen här borta, ytterligare en dag närmare den eventuella kvalserien…

Forza Rödvitt!!!

Markus Gustavsson
Ordförande 14-3

Du gillar kanske också...