Öppet brev till styrelsen för ÖHK

Med anledning av den gångna veckans skriverier i lokalpressen vill vi som representerar supporterföreningen 14-3 Örebro uttrycka vårt missnöje över den bild av hockeyklubben som folket i Örebro lämnas med.

Efter ett år då gemene man bland annat kunnat läsa om hur Örebro Kommun lämnat över fordringar på Örebro Hockeyklubb till Kronofogdemyndigheten avseende uteblivna hyresbetalningar pågår nu ett offentligt ordkrig mellan hockeyklubbens ordförande och dess tveklöst största finansiär. Den senare, som menar att klubben saknar professionell styrning och att den går i riktning mot konkurs, hotar nu med att hoppa av. Anklagelserna ställs bredvid uppgifter om att densamme gick in med ett mångmiljonbelopp i våras då klubben försatt sig i en liknande sits.

Samtidigt upplevs informationen från klubben som näst intill obefintlig. Supportrar berättar om hur de vid flertalet tillfällen har försökt bli medlemmar i hockeyklubben men inte getts möjlighet, rykten florerar om att företag som på eget initiativ erbjudit sponsring aldrig fått någon återkoppling och när årsmötet skjutits fram en månad så är det utan någon närmare förklaring.

Vi upplever att ovanstående har skapat en grogrund för allmänt missnöje, förvirring och bristande förtroende. Detta vid en tidpunkt då förtroendet för stadens ishockey redan är svagt på sina håll.

Därför vill vi uppmana er att omgående lägga alla kort på bordet och sakligt bemöta den kritik som har riktats mot hockeyklubben och dess ledning. Förtroende kan bara vinnas med raka svar, inte med undanflykter.

För sporten, laget och staden – med hopp om en framgångsrik höst!

Styrelsen för 14-3 Örebro

Ladda ner skrivelsen (pdf)

Du gillar kanske också...