ÖHK behöver dig, åk med till Frölunda!

Örebro Hockey satte upp ett tydligt mål inför säsongen, men vi kan efter 30 spelade omgångar konstatera att det är en lång väg om än ingen omöjlighet att nå topp 6. Örebro har skrapat ihop 33 poäng och ligger på tolfteplats i tabellen med en målskillnad på -24. Med tanke på hur det har sett ut de senaste matcherna står det klart att något drastiskt måste göras för att vi överhuvudtaget ska undvika kvalet. Innan dagens omgång låg vi på elfteplats, men den knep Djurgården igår efter att ha slagit Frölunda på hemmaplan. Vi har alltså två lag bakom oss, Rögle och Leksand, går dom om oss är det kval som väntar.

Örebro förlorade med förkrossande 6-0 mot Malmö och det är tyvärr inte mycket som stämmer i spelet. Det har varit mycket klagomål från Örebrosupportrar i sociala medier vilket till viss del är befogat. Dock övergår det snabbt i rena personangrepp mot spelare och ledare som kallas både det ena och det andra. Det är tydligt att laget berör många, och eftersom det är så många som är engagerade och har åsikter om Örebro Hockey tänkte vi ännu en gång pusha för vår nästa resa.

Vi har två mycket viktiga och svåra matcher framför oss, nämligen ett B2B-möte mot serieledarna Frölunda. Fredagen den 6 januari möter vi dom hemma i Behrn Arena, nedsläpp 18:30 och vi förväntar oss att alla supportrar befinner sig på ståplats som vanligt. Dagen efter, lördagen den 7 januari är det returmöte och då i Scandinavium i Göteborg dit vi anordnar en resa. Det går tungt och av erfarenhet har vi svårare att locka till oss folk på våra resor då, förmodligen eftersom hockey bara är roligt när vi vinner..?
Vi bryr oss inte om er som inte tittar när det går dåligt. Men ni andra, Örebro Hockey kan inte resa sig ur det djupa träsk de befinner sig i om läktarna gapar tomma. Vi måste göra det vi kan och ställa upp för laget. Man får vara hur förbannad man vill på hur det ser ut, men när vi åker på bortaresor ska vi komma ihåg att det är laget och inte klubben vi i första hand stöttar och ingen tror väl att spelarna vill förlora matcher? Det är något som inte står rätt till i föreningen, varesig det är tränarna eller en våning upp uppmanar vi ALLA våra supportrar att fortsätta stötta Örebro Hockey på plats. Att ligga bekvämt hemma på soffan och gnälla i sociala medier fungerar inte, vi måste aktivt vara på plats och visa att vi står bakom spelarna varesig dom vinner eller förlorar. Ni som tror att lösningen på den här djupa dippen är att skriva så mycket skit som möjligt om laget och ledare på Facebook och Twitter har fel, det kommer inte hjälpa någon. Vissa spelare är bättre än andra precis som i alla lag, det sker misstag och ibland rena dumheter, va hur besvikna ni vill men gå vidare när pucken släpps i nästkommande match. Det är då det gäller att vända på steken.

Detta är en uppmaning till alla som kallar sig supportrar. Nu packar vi in oss i bussen, åker de 30 milen ner till Göteborg och visar Örebro Hockey att vi har då fan inte gett upp. Vi tänker inte låta laget spela en kvalserie och riskera att åka ner till allsvenskan, vi anstränger oss med det vi kan och följer laget i arenorna där vi har möjlighet. Vi SKA göra allt vi kan för att få Örebro Hockey att resa sig och du som inte är beredd att göra detta behöver inte sitta och kommentera en massa smörja på vår Facebooksida.

Förra säsongen var vi en bit över 700 medlemmar, i år är det inte lika många. Våra bussar tar 45 personer och nog fan ska vi väl klara av att fylla minst en på en lördag!? Detta borde inte vara något problem ens på en måndag. Priset är blygsamma 280kr, och då ingår det både resa dit och hem samt matchbiljett. Försök slå det priset med SJ eller bil. Dessutom kan du ta med en kompis som inte behöver vara medlem i 14-3, som får åka gratis på denna resa. Han/hon betalar bara för matchbiljetten (100kr) vilket innebär att ni kan åka två personer för totalt 380kr. Har du inget jobb eller begravning att gå på förväntar vi oss att du befinner dig bakom Behrn Arena på lördag kl 13:30 då vi åker. Har du inte åkt med förut är detta ett bra tillfälle att prova på det. Vill vi att Örebro ska börja vinna igen måste vi göra vår del, något annat alternativ finns inte.

Vi tänker inte sitta med armarna i kors och se Örebro sjunka lägre i tabellen, tänker du? Anmäl dig och gör det direkt, det är i dessa lägen det märks vilka som är supportrar som faktiskt bryr sig och vilka det är som bara hejar i medgång.

Slutligen vill vi påminna om att spelare och ledare kommer och går och kommer så göra i all framtid men de flesta av oss kommer leva med Örebro Hockey en lång tid framöver, kanske resten av våra liv. Vi tolererar inte att klubben behandlas som skräp av någon oavsett position, men att ta den kampen i kommentarer på sociala medier är inget vi uppmuntrar någon till.

Till shoppen

Till Facebookeventet

Du gillar kanske också...