Nu börjar vi bli laddade!

I skrivande stund är det cirka en månad kvar till nedsläpp i säsongens första seriematch.  Trots att vi har några veckor kvar av sommaren märker jag att min hjärna fylls med mer och mer hockey, en oundviklig process hos den som älskar hockey. Det är klart att man börjar känna sig laddad, inte bara jag, utan alla Örebrosupportrar. Det märker man om inte annat på att hockeysnacket har satt fart på jobbet, på facebook, och i diverse hockeyforum.

Nyfikenhet och förväntningar
Jag,  liksom alla andra supportrar är förstås väldigt nyfikna på 2xAnderssons nya lagbygge. Hur kommer laget att formeras med alla de nya spelarna ? Håller de nya spelarna den standard som vi förväntar oss ? Har spelarnas fysik förbättrats ? Kommer förra säsongens poängkungar fortsätta att leverera ? Ja frågorna är många och nu dröjer det inte länge innan vi börjar få svar på dom.

Det har under silly season strötts en hel del fina ord över Örebros lag. Det är förstås smick-rande att hockeysverige hyser en allt större respekt för oss, men det trissar samtidigt upp förväntningarna. Ju högre man trissar desto smärtsammare blir fallet om det av nån anledning skulle komma grus i maskineriet. Personligen ligger jag lågt i försnacket och jag tycker som inom all annan idrott att det är resultaten som får tala. Men visst kan det vara kul ibland att fundera över lagets möjligheter och göra diverse jämförelser med andra lag. Även om det från klubbens och tränarens håll än så länge inte finns någon officiellt uttalad målsättning så är jag nog inte fel ute om jag säger att det är playoff som gäller den här säsongen. En top-7 placering i allsvenskans grundserie känns realistiskt. Skulle det infrias blir säkerligen de flesta nöjda samtidigt som vi då får njuta av en råtuff playoff-serie som grädde på moset.

Premiärmatchen mot Almtuna avklarad
Örebro spelade sin första träningsmatch mot Almtuna igår (12/8), det blev vinst med 3-1, och jag kan inte låta bli att reflektera över några saker:

  • Vem går in och sätter första baljan om inte Conny Strömberg, galant framspelad av Henrik Löwdahl. Det tog inte många minuter för förra säsongens allsvenska poängkungar att presentera sig. Man levererar direkt, det är klass.
  • Jonasén får en tvåa för charging. Det är sällan som jag blir glad för att vi åker på en utvisning. Men vi behöver verkligen en eller flera spelare i laget som är fysiskt utmanande och som kan vara äckligt obekväma för motståndarna. Inte kul att bli påkörd av ett godståg hela tiden, det gör ont. Jonasén verkar ha tagit på sig den rollen.
  • I första matchen för säsongen slår man Almtuna borta, och man gör det på ett positivt sätt. Laget såg som helhet stabilt ut trots att ett par backklippor saknades. Spelarna uttryckte efter matchen att det kändes väldigt bra. Det genererar förstås både energi och självförtroende inför fortsättningen och de kommande veckornas tuffa träningsperiod.

Kommande träningsmatcher:
12/8        19.00        Almtuna                Borta
17/8        17.00        Troja-Ljungby       Borta
19/8        19.00        Karlskrona            Borta
21/8        17.00        Karlskrona            Borta
25/8        19.00        Mora                    Hemma
27/8        18.00        Arboga                 Borta   (Bussresa)
4/9          17.00        Leksand                Borlänge
7/9          19.00        Kumla                   Borta
9/9          19.00        Almtuna                Hemma
Onsdagen den 25 augusti är det dags för hemmapremiär. Fredagen den 27 augusti arrangerar supporterklubben en bussresa till Arboga. I slutet av augusti får vi alltså bekanta oss bättre med det nya lagbygget och spana in de nya spelarna. Så tills dess, ha tålamod.

Örebros spelartrupp säsongen 2010/2011

Målvakter:
# 30 Johan Svensson  (ny)
# 38 Michal Zajkowski  (ny)

Backar:
# 05 Robin Olsson
# 07 Albin Lorentzon
# 08 Stefan Warg  (ny)
# 29 Christoffer Norgren  (ny)
# 33 Martin Filander
# 34 Andreas Frisk
# 39 Emil Axelsson
# 77 Ryan Gunderson  (ny)

Forwards:

# 09 Markus Andersson
# 10 Jonas Karlsson
# 11 Jon Palmebjörk  (ny)
# 13 Marcus Jonasén
# 14 Michal Lukac
# 15 Henrik Löwdahl
# 21 Jonas Almqvist
# 22 Marcus Weinstock  (ny)
# 23 Fredrik Orrsten
# 24 Conny Strömberg
# 28 Pär Edblom  (ny)
# 44 Johan Sjödell-Wiklander  (ny)
# 47 Johan Adolfsson

Tränare:
Peter Andersson
Lars Andersson (ass.)

Till höger ser vi 3 av Örebros 9 nya spelare. Högst upp Stefan Warg, i mitten Johan Sjödell-Wiklander och längst ned Ryan Gunderson.

Vid pennan
Lasse Walldoff

Foton: Tomas Siverlid

Du gillar kanske också...