Jerry reser från Luleå för att gå på Supportermatchen: ”Ska verkligen bli kul att få vara i klacken igen”

Supportermatchen 2017 närmar sig med stormsteg och på lördag 21/10 smäller det när Färjestad gästar Behrn Arena. En som är extra laddad inför matchen är Jerry Paasovaara som numera bor i Luleå, men som flyger hem till Örebro för att gå på matchen. 
– Vad kul med en supportermatch och uppmärksamhet på alla dom eldsjälar som gör så otroligt mycket för upplevelsen i Behrn Arena och även på många bortamatcher. Dom förtjänar verkligen att hyllas. Det ska verkligen bli kul att få vara i klacken igen på den här matchen, svarar han på frågan om vad han tänkte när han läste om matchen.
Supporterkultur är ett av nyckelorden på lördag, men vad innebär det egentligen?
– Passion! Att trots motgångar där man är arg och besviken kunna njuta av helheten. Där man känner att trots att man mår dåligt över motgångar så är det inte värre än man hade mått om man inte varit där och upplevt dem tillsammans. I medgång så finns det många som hejar på, men i motgång så kan man urskilja dom riktiga supportrarna, tycker Jerry.

Idag bor han alltså i Luleå med fru och två barn och till vardags jobbar han på Facebook Datacenter. Många som har varit med ett par år och följt 14-3 Örebro känner säkert till att Jerry har varit delaktig sedan starten och bland annat varit ordförande i föreningen. 
– En intensiv tid med många matcher både hemma och borta samtidigt som vi ville bygga upp en stabil supporterförening som vi ville skulle leva kvar även efter oss som var med och grundade den. Det var en av dom stora utmaningarna. Visa att vi var seriösa och att vi alltid skulle finnas där oavsett kritik, resultat, med- och motgång. Det är även det jag är mest stolt över, att vi lyckades inkludera alla som ville och att idag när dom flesta av oss som var med på min tid inte är aktiva i föreningen på samma sätt så lever 14-3 ändå vidare med full kraft.

Vilka är dina starkaste minnen från alla år som supporter till Örebro Hockey?
– Det finns så många som är starka på olika sätt så jag skulle kunna berätta hela dagen om dom, men spontant så dyker dessa upp. När Niklas Lihagen fick hjärtmassage i Karlskoga. När Gordie Dwyer fullföljer en stenhård tackling i sista sekunden före paus på en motståndare som bara väntar på slutsignalen. Trevor Kidd i Örebros regniga islada i division ett. När Örebro vänder playoff-mötet borta med två raka mot Tingsryd efter att ha förlorat hemma. När Jared Aulin ställde sig i klacken som klackledare. Som sagt många minnen och då har jag inte nämnt alla dom misslyckanden och tillslut lyckanden när vi gått upp från division ett till SHL. Plus alla dom människor man mött på och runt matcherna och alla otroliga bussresor och invasioner av bortahallar från Tranås i division ett, via Leksand i Hockeyallsvenskan till Karlstad i SHL.

Vad har du för förväntningar på matchen och på den här dagen?
– Med det spel och resultat som laget har visat upp hittills i år så är förväntningarna på laget högre än dom var när serien började. På publiken och klacken så hoppas jag att på Supportermatchen få uppleva samma överkörning som i SHL-premiären borta mot Färjestad.

Vågar du dig på att tippa ett slutresultat?
– 2-2 efter full tid och en av bröderna Spink avgör i sudden, det känns som en lågoddsare.

Gör som Jerry, köp biljett till matchen och till den efterföljande middagen och hjälp oss att skapa en mäktig inramning i Behrn Arena. Läs mer om matchen HÄR.

Du gillar kanske också...