Doktorn: Växjö är rädda! (25/1)

En tok! En galning! Ett fullständigt geni! Fågel, fisk och allt mitt emellan! Känslor och matematik. Och en massa statistik!

Örebro har underbara fans. Vissa låter, andra stör – och alla berör! Nu expanderar vi fjortontre.se med vår egen inför match-analytiker: Hockeydoktorn!

Trevlig läsning!

Fjortontre.se

post_hockeydoktorn1Lystring!

Jag skulle bli mycket förvånad om Lakers uppträder lika tamt som när dom besökte oss senast då vi slog dom med 5-2. Skottstatistiken de 2 första perioderna blev då hela 31-13 till Örebros fördel. Lakers fick mycket kritik efter den matchen som kanske är Växjös sämsta insats denna säsongen. Lakejerna blev väldigt upprörda och tråden för just den matchen i deras forum har haft ca 10 000 besökare, det säger en hel del. Ovanpå det så fick vi bara stryk med uddamålet nere i Lakerdome. Jag tror vi har ett litet psykologiskt övertag på smålänningarna, ja dom är helt enkelt ”rädda” för att åka på däng i Bunkern.

Lakers har en spelstil som bygger på mycket fart och energi, likt en bättre variant av Almtuna men med vassare spets vad gäller förmågan att göra mål.

Målisen Oskar Ahlsenfelt håller hög klass och har räddat Lakers vid några tillfällen den här säsongen. Andra spelare i Växjö som sticker ut lite extra är förstås deras offensiva back Josh MacNevin (Canada), Robert Rosén är Växjös variant av vår ”Löwdahl”, amerikanen Steve Saviano är bara en tvärhand hög, rolig att se, han kan ställa till med en del bekymmer för oss. Annars har Lakers ett ganska jämnt lag med många duktiga spelare. Den andra amerikanan i laget poängkungen David Lundbohm som snittar 1 p per match är långtidsskadad efter en olycklig smäll på ögat. Han kommer enligt rapporter att få synen helt återställd igen, men det tar några veckor till innan han kan spela.

En sak är säker, Lakers är inte lika kaxiga på bortaplan då dom inte har ca 500 Lakejer som sjunger fram sitt lag. Det här blir istället en väldigt intressant utmaning för Örebro där vi i princip har allt att vinna och inget att förlora. Får vi tillbaka Jonassén och Orrsten till på måndag så kan det mycket väl bli så att Lakers får åka hem utan några poäng i bagaget.

Och hör sen!

Hockeydoktorn.

Lasse Walldoff

Du gillar kanske också...

4 svar

 1. Peter skriver:

  Härlig artikel! Ska bli kul att följa.
  Har du länk till den där tråden om ÖIK – Växjö?

 2. Nordström skriver:

  Supernice ”inför” och väldigt insiktsfull!

  ”Så kan det mycket väl bli så att Lakers får åka hem utan några poäng i bagaget.”

  Gillar den meningen!!

 3. J.Salo skriver:

  Bra inlägg!!

 4. Jerry skriver:

  Lakers får åka hem utan några poäng i bagaget……Så rätt du hade;)