Inför åttondelsfinalerna!

Med endast fyra omgångar kvar i säsongens grundserie ser det ut som att Örebro Hockey kommer få spela åttondelsfinal. Åttondelsfinalerna i årets SHL spelas i bäst av tre matcher där det bäst placerade laget möter det sämst placerade. Med nuvarande tabell innebär det att vi skulle få möta Växjö varav två av matcherna blir bortamatcher.

Vi i 14-3 vill att så många som möjligt ska heja fram Örebro till en slutspelsplats för andra säsongen i rad, därför har vi beslutat att bjuda på resekostnaden för de 100 första medlemmarna som bokar den första bortaresan till åttondelsfinalen. Det enda ni betalar är således matchbiljett för 100kr! Detta går vi ut med för att ni som vill åka med ska få en chans att vid behov söka ledigt från jobb och skola redan nu. Vi släpper resan som vanligt i shoppen så fort det är klart vilket lag som står för motståndet.
Åttondelsfinalerna inleds torsdagen den 10 mars, då lag 7 och 8 tar emot lag 10 respektive lag 9. Match två spelas lördagen den 12 mars, då på det sämre placerade lagets hemmaplan. Någon av dessa matcher kommer vi alltså samla ihop så många supportrar vi kan för att fylla bortastå och heja fram Örebro!

Lite förutsättningar och möjliga scenarion:

Sannolikt kommer vi få två bortamatcher. Som sagt så möter det bäst placerade med hemmafördel det sämst placerade vilket innebär att laget på plats 7 möter lag 10 och laget på plats 8 möter laget på plats 9. Det återstår inklusive kvällens omgång 12 poäng att spela om och med tanke på den relativt stora målskillnaden behöver vi, förutsatt att Brynäs inte tar en enda poäng till, 7 poäng för att peta ner dom från åttondeplatsen och därmed få två hemmamatcher. Som ni säkert förstår är det en väldigt liten chans att det skulle bli på det sättet och därför utgår vi ifrån att det blir två bortamatcher för oss.

Motståndare för Örebro kan rent teoretiskt med tanke på hur tight det är i övre tabellen bli Luleå, Linköping, Färjestad, Djurgården, Växjö, Brynäs eller HV71. Mest troligt är att det blir Växjö eller Djurgården.

Så förbered er på att klä er i rött och vitt och stäm upp till sång för vårt Örebro, vi har alla möjligheter att gå minst lika långt som förra säsongen!

Du gillar kanske också...