Glädjeruset, milstolpen & den röda tröjan

Överst på soffan hemma i lägenheten ligger det en röd tröja med vitt tryck på, ”elitserien” står det med stora bokstäver. Tröjan är inte speciellt snygg och tryckt i all hast – den symboliserar på många sätt vad som egentligen har hänt de senaste veckorna. Som en blixt från klar himmel står vi nu med en elitserieplats i handen, har man fattat det ännu? Jag har nog inte riktigt gjort det även om det nu har börjat sjunka in en smula. Under ett par veckors tid har man seglat med på vågen av Örebro Hockeys framgångar, dagarna har passerat utan att ett enda problem, oavsett dess omfattning, har kunnat tvätta bort leendet på läpparna. Allt detta mynnade ut i ett enda stort glädjerus nere i Ängelholm.

Inför den tredje perioden i Ängelholm fick den röda tröjan visa upp sig för första gången. Då var det egentligen inte klart, visserligen hade vi otroliga 5-0 efter två perioder, men Timrå hade fortfarande häng på Leksand! Den där fantastiska känslan i kroppen, den som man hade försökt hålla tillbaka under en tid, gjorde sig dock alltför påmind. Nu kunde den inte hållas tillbaka längre, vi var så nära att det bara inte kunde gå fel. Tröjan fick inte vara med hela perioden, den åkte av i samband med att korkarna från champagneflaskorna började skjutas till höger och vänster.

Vi hade fått instruktioner om hur planstormningen skulle ske, blivit ombedda att vänta snällt. Det gick sådär. Det dröjde inte länge innan folk vällde ner över staketet och in på isen. Väl där vet jag knappt vad som hände, inte på grund av för många öl innanför västen, utan på grund av att detta var toppen på glädjeruset. Jag minns att Viasats eminente programledare Niklas Jihde var den första jag såg, han blev därmed även den första måltavlan för en lång rad kramar. Folk grät öppet av glädje, vi sjöng ramsor, vräkte oss in i planket och gjorde sälen på bästa Anja Pärson-manér!

För min del kom dom första tårarna först på Stortorget i lördags, när spelarna hyllades oavbrutet inför tusentals Örebroare. Först då började jag förstå att vi faktiskt gjorde det! Vi var uträknade så många gånger. Det fanns en period då det var så illa att man inte ens trodde att spel i play off var möjligt, tabelläget började likna ett enda stort fiasko, Stefan Ridderwall darrade värre än Mark Owuya och dessutom började skadorna komma. Väl i play off var det debaclet hemma mot Bofors som höll på att förstöra allt och i kvalserien såg 0-2 mot Leksand ut att bli vårt fall. Det fanns inte ens en tanke på den där röda elitserietröjan. Men det vände, både en och två gånger! Det var vår tur i år!

Den enkla designen till trots så är den där tröjan något som jag kommer att bära med en enorm stolthet många gånger i sommar! Faktum är att den nog kommer att vara ett minne för resten av livet tillsammans med den känslan som jag upplevde ner jag satte ner första foten på isen i Ängelholm!

Även om säsongen nu är över och glädjeruset har börjat lägga sig så var det här inte på något sätt ändstationen på resan! Elitserieavancemanget är en milstolpe på en resa som bara har börjat! Hockeyn i Örebro har gjort ett jättelyft på bara ett par år och det finns ingenting som säger att det inte skulle fortsätta så. Klubbens resa speglar även den resa som vi i supporterklubben 14-3 har gjort. År 2009 satte sig ett gäng eldsjälar ner på en lokal krog och började diskutera hur man kunde få liv på läktarna igen. Fyra år senare har vi nu en riktigt stabil förening med över 200 medlemmar, en klack som har levererat i princip hela säsongen och som med sina toppar, Södertälje borta exempelvis, nu på riktigt kan utmana de stora föreningarna i allsvenskan och elitserien!

Precis som klubben så nöjer vi oss inte med att vara där vi är i dag, vi strävar efter att fortsätta utvecklas i samma takt och det finns alla förutsättningar för att lyckas! Jag vill ta tillfället i akt att hylla och tacka alla er som stöttat laget hela vägen och som på något sätt har bidragit till vår fina säsong! Vi ses igen i augusti, då ska vi vara ännu starkare, i elitserien! Men se först till att njuta ordentligt av våren och sommaren! TACK ALLA!

Martin Dahlberg
Ordförande 14-3 Örebro

Du gillar kanske också...