Förhållningsregler på bortaresor

FärjanVi har kommit en bit in på säsongen 2014/2015 och 14-3 har hittills arrangerat bussresor till tre bortamatcher. Vi har gjort en liten utvärdering av dessa och kommit fram till att vi måste skärpa reglerna ytterligare och trycka ännu hårdare på vad vi anser är okej och inte på våra resor. Kort och gott handlar det om att några personer ser resorna som ett tillfälle att dricka sig alldeles för full, svina och bete sig ungefär som man gör på en studentkryssning till Åland. Här kommer några förhållningsregler som styrelsen har upprättat:

  • Du är inte ensam på bussen. Det ska självklart vara fest, glädje och ramsor på bussen, men alla kanske inte tycker att det är roligt att sitta och lyssna på dig när du vrålar rakt ut så högt du kan i 40 mil. Visa lite respekt, du är inte ensam på bussen.
  • Du ska inte under några omständigheter prata med busschauffören när hen kör. Det är en fara både för dig själv och för alla andra på bussen och knappast något som uppskattas av busschauffören. Hur skulle du trivas på ditt jobb om du hade en full människa hängandes över dig halva arbetsdagen?
  • Mikrofonen längst fram i bussen är endast till för busschauffören och av 14-3 utsedda bussvärdar. Är du inte något av detta så rör du inte mikrofonen. Om det mot förmodan skulle vara karaoke-tema på bussen så meddelar vi det i förväg.
  • Olyckan kan självklart vara framme. Popcornen hamnar på golvet, den nyöppnade ölen skummar över eller liknande. Vem städar upp efter dig? Bussvärden? Knappast! Busschauffören? Nej inte det heller, det är du som gör! Hur hade du gjort om det här hade hänt hemma?
  • I SHL-arenorna har vi ofta tillgång till bar i anslutning till bortaläktaren. Det är självklart fritt fram att besöka denna om tid finns inför matchen samt i pauserna, men när matchen är igång så förväntar vi oss att du är på plats på läktaren och gör det vi är där för, nämligen stöttar laget.
  • På våra resor är alla välkomna, oavsett ålder. Tänk på vad du gör, säger och hur du beter dig. Nästa gång kanske det är din son eller dotter som är med på bussen.
  • Glöm inte att när du köper en resa så accepterar du våra Resebestämmelser. Bryter du mot dessa så riskerar du att inte komma in på matchen, bli avstängd från resorna eller i värsta fall bli av med ditt medlemskap.

Avslutningsvis så vill vi poängtera att majoriteten självklart sköter sig alldeles utmärkt, men det finns några som bör känna sig träffade av detta och som bör tänka till lite extra på kommande resor.

Comments

comments

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *