På ett möte i ishallen den 7/11 2009 bildades föreningen 14-3 Örebro.

Inledning:

14-3 Örebro är Örebro Hockeys officiella supporterförening och har så varit sedan starten i november år 2009 då det blev en omstart efter dåvarande R4 Support. Namnet 14-3 härstammar från en klassisk match i Örebro IK:s historia. Den 16 november 1988 reste Örebro till Värmland för att möta Grums IK. Efter underläge 1-2 i matchens åttonde minut satte Örebro fart. Innan första perioden var över stod det 6-2 till bortalaget, efter andra 10-2 och när Örebro gör 14-3 med knappt fyra minuter kvar av matchen känner de inresta Örebrosupportrarna att det nästan blir lite för bra och börjar därför ironiskt hålla på Grums. Stolta över stadens hockeyframgångar sjunger vi därför 14-3 än idag när resultatet börjar springa iväg.

I våra stadgar finns följande att läsa angående föreningens ändamål:

14-3 har som uppgift att alltid stötta Örebro Hockey Klubb. Vi gör detta i med- och i motgång och alltid i en positiv anda. Vi verkar aktivt för en supporterkultur utan negativa inslag. 14-3 tar avstånd från och vill motverka alla former av våld som förekommer i relation till idrott.

Här hittar du föreningens stadgar!

Grundvärderingar:

Föreningens grundvärderingar stämmer helt överens med Idrottsrörelsens värdegrund som anges i RF:s stadgar.
Utöver RF:s stadgar gäller:

Glädje och gemenskap
Glädje och gemenskap är starka drivkrafter. Vi vill bedriva och utveckla all verksamhet så att vi ska kunna ha roligt, må bra och prestera mera.

Demokrati och delaktighet
Föreningsdemokratin innebär att alla medlemmars röst har lika värde. Delaktighet innebär att alla som deltar får vara med och bestämma om och ta ansvar för sin verksamhet. Demokrati och delaktighet ska utövas jämställt och oavsett bakgrund.

Allas rätt att vara med
Allas rätt att vara med innebär att alla som vill ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. Alla som vill, oavsett nationalitet, etniskt ursprung, religion, ålder, kön eller sexuell läggning samt fysiska och psykiska förutsättningar, får vara med i föreningens verksamhet.