Doktorn tar pulsen på Lakejerna!

doktorn_lakejerna_postInför matchen mot Växjö på onsdag 3/2 har jag snackat lite med Lakejernas sekreterare och trummis Christoffer ”Coffe” Mattisson.

(Jag råkar vara uppvuxen i Växjö och har kvar lite känningar där inom hockeyn.  Det händer ibland att jag står på ”västra stå” i Lakerdome då tillfälle ges, dock inte när vi spelar mot Lakers förstås.)

Innan vi pratar om matchen och det rent sportsliga skulle jag vilja passa på att ge en eloge till er grymma hemmaklack. Kan du berätta lite om klacken, hur har ni lyckats få till så bra drag på matcherna?
– Roligt att du tycker det är bra drag! jag tror det har mycket med sammanhållningen bland alla suppotrar att göra. Att alla är välkomna oavsett personlighet. vi har en bra blandning av både unga och gamla på ståplats. Tillsammans hjälps vi åt att strävar efter samma sak på läktaren, och det är att bara skrika på det egna laget och hjälpa fram dom i med och motgång.

I örebro brukar många  av våra supportrar ofta gå på puben Engelbrekt och fukta strupen före matcherna. Jag vet att ni har en egen klubblokal och att ni dessutom har fullständiga rättigheter. Hur funkar det?  Är det nån fart på Poseidon före matcherna?
– Allting som har med Lakers Lakejer att göra är helt uppbyggda på ideellt arbete. Våran klubblokal som för övrigt kallas för Poseidon är en lokal som tar in 150 personer och vi har öppet innan varje hemmamatch och nästan varje bortamatch, fredags och lördags matcher brukar vi även köra afterhockey på Poseidon då har vi öppet fram till klockan 01.00 och de bästa av allt är att vi endast har 150 meter upp till ishallen! De matcher som vi inte har några anordnade bussresor till följer vi uppe på Poseidon. Det brukar vara riktigt bra med folk, och ett bra drag i Lokalen, mycket ramsor, hockey snack och en massa vätska i strupen hehe !

Jag vet att Växjö står i begrepp att bygga en ny arena precis som vi i Örebro, kan du ge oss lite info om er nya arena.
– Det kommer bli en riktigt härlig arena de vet jag av det man fått se än så länge. Det enklaste är att ni går in på på denna länken för att se lite mer detaljer. http://vaxjolakers.se/website1/1.0.1.0/368/1/index.php

ohk-vlh_20100125-1Vad har du för förhoppningar på ditt lag  Växjö Lakers i år ? Klarar ni av att ta en direktkvalplats ?
– Ja… förhoppningarna ligger ju helt klart på att vi ska ta oss till kvalserien, hur vi tar oss dit (om det är via playoff eller en direktplats) spelar ingen större roll bara vi tar steget dit i år igen. Med det laget vi har i år så ska vi klara av att ta en direktplats, men under de senaste omgångarna har vi drabbats av skador och sjukdomar vilket genererar i att de ordinarie laget aldrig fått spela hela matcher tillsammans, men som sagt vi har ett starkt lag och för tillfället ligger vi fortfarande på en direktplats och de är ingenting som säger att vi skulle tappa den platsen.

Lakers har tappat en del poäng på slutet, senast fick ni stryk av Bofors hemma efter straffar. Beror formsvackan på att Lundbohm saknas eller finns det andra orsaker ?
– Som jag sa förut så har vi haft och har mycket skador. Att Lundbohm saknas det är klart, det är en av lagets poängstarkaste spelare som hann med att göra 31 poäng innan skadan kom. Men en spelare gör ju inte ett helt lag. Det är i sådana här lägen resten av poängkungarna ska kliva fram och de tycker jag dom har gjort bra!

ohk-vlh_20100125-2Örebro har tagit 6 poäng av 9 möjliga mot Lakers, vad säger du om det ?
– Ni spelar ju sarg ut hela tiden när vi trycker på, och kontrar in puckarna… hehe skämt och sido. Örebro är nykomlingar i serien, ett storvuxet lag med spetskompetens svåra att få grepp om så att säga. Nykomlingar är alltid svåra att möta.
 

Hur var stämningen på Poseidon då ni åkte på stryk med 3-2 i måndags ?
– Alla va jätte glada vi sprang och hoppade och livet lekte… Not hehe. Under matchen va det bra stämning men givetvis va det inte så speciellt bra efter matchen vi tappade ju poäng. Lakers missade helt enkelt för mycket.

lowdahl_strombergÄr det någon eller några spelare i Örebro som du särskilt uppmärksammat eller kanske rent av fruktar ?
– Frukar kan man ju inte påstå men kaptenen Löwdahl och Strömberg är ju två spelare som man får se upp lite med , dom gör ju nästan alltid poäng.

Hur tror du det går i matchen mot Örebro nu på onsdag i Lakerdome ?
– Örebro kommer få en riktigt riktigt tuff match mot oss hemma i Lakerdome, och självklart kommer vi gå segrande ur den striden.

Hehe, ja vi får väl se hur det går med den saken, det blir säkert en väldigt jämn match.
Tackar så mycket för pratstunden ”Coffe”.

Hockeydoktorn

Lasse Walldoff

Du gillar kanske också...