Hockeydoktorn: 2 gånger Malmö!

post_hockeydoktorn2Det går inte att göra annat än att beundra laget efter de 3 senaste matcherna. Seger hemma mot Västerås förra onsdagen, seger borta mot Björklöven i fredags som sedan följdes upp med en superskön triumf mot Lakers igår. Man hinner knappt suga klart på karamellen innan det är dags för mer hockeygodis, matcherna duggar tätt.

Örebro är inne i ett väldigt tufft spelschema nu när serien vänder, 2 x Lakers + 2 x Redhawks. Men som det sett ut den här säsongen verkar det som att killarna i laget gillar den här typen av utmaningar. Dom har faktiskt taggat till och spelat som bäst i flertalet av mötena mot topplagen, tyvärr har det dock ofta renderat i sura uddamålsförluster.

Det blir helt fel om vi jämför den här serievändningen med föregående. Då var vi underskattade och även om motståndarlagen försökte så tog dom inte oss nykomlingar riktigt på allvar. Situationen är annorlunda nu, alla lag fruktar Örebro för nu vet dom att det är ett högpresterande lag. Det är bara att jämföra första matchen mot Lakers med gårdagens. Igår gav Lakers 100% och det fanns inte ett spår kvar av underskattning, Växjölaget gav allt för samla ihop poäng till den kvalplats dom siktar på. Vid vårt första möte lekte vi med Lakers, den typen av bjudningar från topplagen får vi nog inte uppleva igen. Som lite kuriosa vill jag bara nämna att vi spelade 16-18 i matcherna 2 x Lakers + 2 x Redhawks förra gången, äckligt bra av en nykomling. Det gav dock bara 3 pinnar.

doktorn_malmo1Men hur går det då i morgondagens möte mot Malmö?

Vi kan väl lugnt konstatera att det blir en väldigt svår nöt för Örebro att knäcka. Malmö kommer att ge allt och lite till för att ta 3 poäng, dom har absolut inte råd att tappa poäng mot oss om dom ska nå kvalplatsen. Redhawksspelarna har en enorm press på sig, dom måste prestera på topp för att vinna. Den psykologiska bördan kan vi utnyttja, det är inte alltid lätt att prestera riktigt bra i ”måste-matcher”. För vår del är detta en match som ingen normalt funtat människa kan begära att vi ska vinna, vi kan därmed spela smart, helt utan press och faktiskt stjäla poäng från Rödhökarna.

En faktor som är till vår fördel är att Malmö har väldigt många spelare på skadelistan. Senast jag kollade var spelare som Kim Staal, Robin Alvarez, Kesä Teemu, Daniel Casselstål och Sacha Treille skadade. Huruvida någon av dessa kommer till spel vet jag inte. Men det jäkliga i kråksången är att Malmö ändå dominerade totalt när dom slog Oskarshamn borta med 4-1 senast, trots den långa skadelistan. Ja dom höll långa stunder till i Oskarhamns zon och vann skotten med överlägsna 42-24.

Malmö är bra, förmodligen bättre än Lakers just nu, även om tabellen inte visar det. Kan vi neutralisera deras hårt jobbandes forwards Calle Söderberg, Morten Green och Nichlas Hardt så är mycket vunnet. Vi har absolut inte råd med att fumla bort oss i egen zon som vi gjorde vid några tillfällen senast. Då tappade vi även puck olyckligt kring anfallsblå som gav Lakers ett antal 2-1 lägen. Pisar räddade oss då, men det kan han förstås inte alltid göra. Nä det måste till ett stabilare försvarsspel om vi ska kunna rå på Malmö och framförallt gäller det att vi tar på oss dom ultrasnabba grillerna.

Jag kommer ihåg hur det var sist när serien vände. Orrsten var då i kanonform när vi spelade mot Lakers hemma, han gjorde då 2 grymt snygga mål i högsta elitserieklass. Sedan blev han sjuk när vi skulle spela mot Malmö. Nu är han dock frisk och verkar vara på gång att hitta formen igen efter en liten svacka. Kommer han tillsammans med Pavlikovsky och Kristoffersson igång ordentligt så har vi ytterligare en kedja som kan avgöra matcher, det vore mumma. Att Matzka inte spelar ser jag inte som någon större förlust. Han har ju knappt tillfört något på slutet.

Jag skulle bli mer än nöjd om Örebro tar poäng från skåningarna i Malmö Arena. Klarar vi att hålla oss till gameplan finns en klart realistisk chans.

Nu plockar vi Rödhökarna!

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

Inför returmötet, fortsättning…   (Uppdat. 2010-01-28)

Det gick ju fint det där, vi lyckades inte plocka alla fjädrarna på Malmöfåglarna men vi tog i alla fall en, mycket starkt. Och precis som jag hade hoppats på gick andrafemman med Pavlikovsky i spetsen in och tog för sig rejält (2 mål + 1 ass.).

Det luktar revansch inför returmötet på söndag. Malmö kommer inte att få det lätt i Bunkern den saken är klar. Jo jag vet, Malmö anses väl vara i mest behov av poängen men det hjälper inte för Örebro har nämligen 2 skalper kvar att fixa den här säsongen. Vad vore bättre än att avsluta säsongen med flaggan i topp och kunna stoltsera med att vi slagit samtliga lag i Allsvenskan. De lag vi har kvar att beta av på den listan är Malmö och Leksand. Dessa matcher spelas dessutom hemma i Bunkern. Lite beroende på hur det går för övriga lag så finns fortfarande en liten chans att vi kan nå playoff.

doktorn_malmo3Det är en härlig glöd i laget, alla spelare samt supportrar är förstås jäkligt sugna på att smiska upp Malmö på söndag. Vi har det som krävs för att vinna, nu gäller det bara att vi får klaff i alla lagdelar. Sist drog vi på oss lite väl många utvisningar, men Malmö ska tas tufft så det gäller att vi ligger strax under domarens ”smärtgräns”.  Nu har vi ju dessutom den fördelen av att Malmö även spelar match mot Björklöven på fredag. Örebrospelarna bör då rimligen vara snäppet fräschare i kroppen än Malmöiterna som dessutom har en del gubbar på skadelistan.

Matchen sänds på S24, så nu hoppas jag att vi kan visa upp oss från vår bästa sida. Samma go i klacken och publiken som mot Lakers, så fixar vi det här.

Öppna spjäll, utan gnäll !  –  Krossa Malmö !

Hockeydoktorn.

Lars Walldoff

Du gillar kanske också...

1 svar

  1. Nordström skriver:

    Bra analys!

    Hur många andra lag har slagit samtliga motståndare den här säsongen?