Boken om den krokiga vägen…

post_hockeyboken3_0912Det tillhör inte vanligheterna att man ger ut böcker om Örebro Hockey. Faktiskt tror jag inte att det någonsin har hänt. Desto roligare är det därför att man faktiskt har gjort just det nu. Kuppen får väl antas ha två huvudkonspiratörer, nämligen fotografen Johan Bernström och Örebro Hockeys ordförande Davor Dundic.

Det ligger nära till hands att kalla Örebro Hockeys väg till Allvenskan för en bilderbok men det klangar lite illa i mina öron och är kanske lite missvisande. Dels låter det lite som om det skulle vara en barnbok (och mycket i boken borde nästan rubriceras barnförbjudet), dels så är boken mer än bara bilder. Förutom ord från Bernström och Dundic själva så bjuds tankar och intervjuer från spelare, tränar och sportchefer. Så för all del, det är inte en bilderbok, men det går inte att förneka att vissa bilder säger mer än tusen ord – ett påstående som borde få en viss tyngd då det kommer från en man som själv oftast måste använda över tusen ord för att uttrycka sig.

Det är bilderna som är den stora behållningen av Örebro Hockeys väg till Allsvenskan. Punkt.

post_hockeyboken1Jag har några personliga favoriter. En är den enda bild som är tagen innan AllEttan på vilken en drös Örebroare och Vita Hästen-spelare knycklat ihop varandra framför kassen, inte en näsa okrökt, alla skallar skakade. En högst njutbar bild med boken i hand men kanske inte fullt lika njutbar i verkliga livet. En annan favorit är den där Gordie Dwyer flugsmäller en Asplöven-spelare nere i Bunkern, hjälmar och klubbor flyger i luften. Än en gång väldigt njutbart, för oss som bara behöver se på, men som jag precis skrev så är jag blott en klant med ord. Bilden själv säger så mycket mer än jag kan uttrycka.

Sen så finns det också några helt vedervärdiga bilder och då tänker jag på Bernströms förevigande av Tingsrydspelarnas überfula mustascher. Lärdomen från det mötet är dock oerhört viktigt att påminnas om, nämligen att om man kommer till Örebro och ser ut som Kapten Krok så åker man på stryk!

I dessa våra tider då näst intill var man och kvinna är lumparskygg och få har sett krig annat än på film så är risken överhängande att vi aldrig får chansen att damma av några krigsmedaljer på ålderns höst och skryta med barnbarnen i knät. Men det finns annat att skryta om, och när vi sitter där en dag med käpp, demens och skrumplever så kan vi ändå rota fram den där boken… peka med darriga fingrar och säga…
– Jag var där!

Endast 200 exemplar finns och när de är sålda så kommer det inga fler. Boken kostar 250 spänn (+ ev frakt) styck och är signerade av Örebrospelare. Du bokar enklast på http://exsite.se/passionsfrukt/hockeybok_order.php eller i shoppen nere i ishallen och boken kommer självklart att levereras innan jul.

Gör dig själv och barnbarnen en tjänst och boka ditt ex omgående.

Anders Nordström

no images were found

Du gillar kanske också...

7 svar

 1. Johan Bernström skriver:

  Knappt hälften av 200 är bokade efter en vecka.
  http://www.passionsfrukt.com/hockeybok

 2. Christer Askerblom skriver:

  Hej

  Jag missade att hämta ut boken i shoppen vid AIK matchen, hur gör man nu?

  Mvh Christer

 3. Johan Bernström skriver:

  Vi skickar en till dig om du stod med på beställningslistan.

  Lugna puckar!

 4. Johan Bernström skriver:

  Christer -> Hämta ditt ex på matchen mot Mora istället i shopen. Det gäller alla som inte har hämtat ut boken. (Bortsett från dem som önskade att få den skickad).

 5. Harri Salo skriver:

  Hur blir det med min bok som jag skulle få hemskickad har inte fått den än???

 6. Johan Bernström skriver:

  Tjena Harri!

  De som beställde boken och valde att få den leverad med post bör ha fått den innan Jul, om inte så kommer den nu i mellandagarna.

  På grund av sjukdom så kunde vi ej skicka ut samtliga böckerna som ej hämtades ut under AIK-matchen, men böckerna kommer att finnas i shopen under matchen mot Mora så du kan hämta din bok då.

  Jag kommer att skicka ut ett mail till samtliga som beställt en bok ikväll om vad som gäller.

  Ha det gott!
  /Johan

 7. Johan Bernström skriver:

  Har skickat ut ett mail till alla som förhandsbokade boken, det löd:

  ”Tjenare!

  Hoppas julen har varit bra. Jag har legat magsjuk halva veckan, så det har blivit några ändringar i samband med bokleveranserna.

  Ni som önskade att få den utskickad:
  Alla ni som valde att få boken skickad med post bör ha fått den innan Jul, om inte så kommer den nu i mellandagarna. Då böckerna skickades ut i början av veckan.

  Ni som skulle hämta ut boken i shopen:
  Ni som ej hann hämta ut era böcker i samband med AIK-matchen kan ta er till shopen under Mora-matchen för att då lägga vantarna på ert ex. Vi kommer att hålla de bokade exen till er, så de ska inte säljas till någon annan.

  Beklagar detta och jag hoppas att det ej ledde till några större problem för er att vi ej hade möjlighet att skicka ut alla böckerna.

  Ni får ha en fortsatt trevlig Jul och ett Gott nytt år!


  Mvh Johan Bernström”